свят отець-ненька дітей, що навчаються в Миколаївсьому ліцеї №40 (давній школі №40), розташованому в Корабельному районі, поскаржилися маєш шкільне продукти харчування.
мовляють, страви, які привозять в боксах, частесенько перекушувати п сл, того що це не апетитно, а в шкільному буфеті, де продають випічку, – завеликі ціни; і немов норма, в школі і та немає води, щоб помити руки всього найкращого і пізніше їжі:
“Дітей вивели начатися очно, а в школі – ні води, ні нормальної їжі. Те, що в боксах привозять, моя дітвак перекушувати не хоче. Напої несолодкі, а страви не те що недосолені, а інколи попросту гидкі (що маєш зовнішність, що маєш уподобання). Щоб не залишитися голодним, можливо було би купити дещо в шкільному буфеті, іноді ж ж тамечки ціни – немов у Верховній Раді! Сосиска в тісті – 35 грн, маленька піца – 45 грн. Це скільки грошей маєш 30 днів слід?!”
Журналісти звернулася за коментарем всього найкращого директорки ліцею, і Вікторія Сенкевич багато докладно розповіла про існуючі проблеми та дієві кроки їх вирішення, які впроваджуються в цьому навчальному закладі:
“напій в ліцеї є (технічна, немов і у всьому місті). попросту буває, що над капремонт шкільної їдальні інколи перекривають стояки. всього найкращого кінця листопада поправа має завершитися, і проблем не уволю.
з приводу їжі – то зараз же у нас кеттеринг (їжу готують маєш базовій кухні першої школи і доставляють нам у ланчбоксах). А вже пізніше ремонту їдальні ми самі будемо рихтувати – будемо опорною школою, або інакше базовим пунктом приготування їжі немов для наших учнів, таким робом і для сусідніх закладів освіти.
таким робом, поодинокі проблеми з харчуванням є. Приблизно 30% дітей не їдять поодинокі з тих страв. іноді ж не завше, а оце зараз те, що не подобається. По овощах недовго є запит, з салатами в нас скрута: ці морква з капустою будь-що набридли. чого не можливо частіше вручати огірки, помідори? Одного разу були тушковані баклажани – таким робом усім дітям багато сподобалося… іноді тулуб привозять (візьмімо, курячу грудку) – охоче; бухон з маслом та сиром, яблука, банани, виноград – це всі їдять. Какао подобається, чай з липою. Яйця варені, вермішель (крем) – нормально. А от лемішка буває невдалою… всього найкращого речі, це не обіди, це сніданки. О 07:30 привозять – і ми одразу по кабінетах роздаємо, щоб тепле дітваки могли поїсти.
ориґінальність не одного разу повідомляла представникам міськради з приводу недоліків дитячого продукти харчування. потрошку виправляється довкружжя, хоч стали олію всього найкращого страв добавляти. іноді ж всього найкращого меню, маєш провина, є ще безліч питань. Кожного тижня кажуть: меню уволю від змінювати мінятися і пох. іноді ж іноді це станеться? Всі чекаємо.
остатки їжі – невеликі. того що є меню маєш тиждень, відоме заздалегідь. І кожного дня проводиться плебісцит посеред батьків учнів, дехто з них дальший день уволю перекушувати, – поодинокі відмовляються, коли в меню є те, що їм не подобається. І ми в такому разі маєш них не замовляємо в не той день. В таких випадках свят отець-ненька дають з дому якісь перекуси дітям із собою”, – розповіла директор ліцею.
Меню минулого тижня (що планувалося і що в реальності готувалося):




“таким чином, не можливо ляпнути, що завше негаразд з харчуванням. поодинокі дітваки і та добавку просять. І коли хтозна-хто не торкався всього найкращого своїх страв, і та не відчиняв – то ми можемо зачинений ланчбокс дади додатково дитині, яка просить ще”, – каже Вікторія Анатоліївна.
Що ж стосується цін у буфеті – керівниця ліцею повідомила, що вони співпрацюють з Першим хлібозаводом, будь-який кожного ранку о 06:30 поставляє всього найкращого навчального закладу під реалізацію свіжу запаковану випічку (булки з повидлом, капустою, картоплею, піци, сосиски в тісті).
“З іншими не можемо – того що лишень велике виробництво має всі необхідні сертифікати. А за винятком того, коли частину товару не купили за день – то наступного ранку вони його забирають, немов ч ми не маємо з цим ніяких проблем. доладно і пох, ціни маєш випічку – заводські, ми маєш них не впливаємо. А іноді уволю запущена наша їдальня – то самі будемо і рихтувати, і пропікати”, – резюмувала Вікторія Сенкевич.
Наталія Бєлова
початки: КорабеловІнфо
